
Serviciul Român de Informații (SRI) informează că regulile privind transportul lichidelor, aerosolilor și gelurilor (LAG) în bagajul de mână variază între aeroporturi din România, în funcție de echipamentele de securitate montate. De asemenea, SRI descrie condițiile specifice fiecărui aeroport din țară.
Conform SRI, categoria „Lichide” include toate produsele fluide, aerosoli și geluri (LAG), precum și amestecuri de lichide sau solide cu consistență similară.
Călătorii sunt sfătuiți să verifice înainte de a pleca ce produse sunt considerate „lichide”, precum apă, băuturi răcoritoare, alcool, siropuri; deodorant spray, fixativ, spumă pentru păr; gel de duș, gel pentru păr, creme, loțiuni, fond de ten, mascara.
De asemenea, anumite alimente precum supă, miere, iaurt, smântână, humus, maioneză, muștar, ketchup, cremă de brânză, salată de vinete sau icre, shake-uri proteice, gem sau compot sunt considerate produse similar LAG.
SRI adaugă că regulile de transport pentru aceste produse diferă de la un aeroport la altul, în funcție de echipamentele de securitate ale fiecărui loc, și recomandă pasagerilor să verifice condițiile specifice ale aeroportului de plecare.
Fii primul care comentează