Deși toamna întârzie să se instaleze în peisajul meteorologic, noi o primim cu brațele deschise în bucătărie. Rafturile sunt pline cu ingrediente de sezon, gata să ne inspire în crearea rețetelor din menu-ul săptămânal, inclusiv preparate rapide de gătit.

Bucătăria de toamnă înseamnă să ne bucurăm de rețete cu dovleac, să ne delectăm cu cartofi dulci, castane, smochine, mere și pere de sezon. De asemenea, este momentul ideal pentru a începe să preparăm supe și tocană cu sosuri delicioase, având fasolea ca ingredient principal, cu preparate ce nu necesită ore întregi de gătire.

Cu gândul la sărbătorile de la sfârșitul lunii, deși nu ne îndreptăm spre dulciurile de Toți Sfinții, ne permitem un desert de sezon mai ușor, precum merele coapte la cuptor, ce pot fi pregătite rapid în airfryer. Iar dacă ajungem la finalul zilei fără chef de gătit, tot timpul putem apela la salate simple care nu dau greș, cum ar fi salata Caesar.

Luni

Marți

Crema
Crema

Miercuri

Joi

Seitan
Seitan

Vineri

Sâmbătă

Pannis
Pannis

Duminică



Sursa articol