Mirabela Grădinaru, partenera lui Nicușor Dan, a dezvăluit la Digi24 care este mâncarea preferată a președintelui: fasolea cu ciolan. Totuși, ea a recunoscut că nu reușește să reproducă gustul mâncării din copilărie pe care acesta o adoră.

„Sunt gurmandă, îmi place să mănânc. De obicei se spune că mănânci ca să trăiești. Eu cred că mă aflu de cealaltă baricadă. Trăiesc ca să mănânc. Nu-mi place să gătesc, nu am veleități, dar pentru copiii mei fac acest exercițiu și lor le place foarte mult peștele cu orez, ciulamaua și ostropelul,” a împărtășit Grădinaru în cadrul emisiunii „La cină”.

Ea a menționat că Nicușor Dan nu este pretențios când vine vorba de mâncare și a adăugat: „Recunosc că n-am reușit niciodată să fac fasolea cu ciolan așa cum o făcea mama lui, care este mâncarea lui preferată. Fac și eu fasole, dar nu ajung să ating calitatea sau gustul mâncării din copilărie de care-și aduce aminte.”

Grădinaru a continuat, evocând mâncărurile din trecut: „Și eu mai mănânc mâncare de ardei, de exemplu, sau de chiper, cum îi spunea bunica. Dumnezeu să o odihnească, mâncarea preferată a mea din copilărie. Chiar dacă i-am cerut bunicii de mai multe ori să-mi spună cum o face, nu am reușit să ating același gust. Și a mea este bună, este apreciată de copii, dar nu.”

Despre tocana de ardei, Grădinaru a explicat: „Sunt ardei copți de plită, amestecați cu ceapă. Dacă avea carne, ne făcea cu carne, dacă nu, pur și simplu fără carne, bineînțeles, cu mămăligă la ceaun.”



Sursa articol