Marea finală a sezonului 16 al emisiunii „Chefi la cuțite” a avut loc miercuri seară pe canalul Antena 1, iar Luca Zvaleni, din echipa chef-ului Richard Abou Zaki, s-a impus ca marele câștigător. Acesta a reușit să impresioneze juriul cu preparatele sale, obținând premiul de 30.000 de euro.

Luca Zvaleni a declarat că momentul în care a fost anunțat câștigător a fost unul incredibil: „Nu cred așa ceva. Am fost cel mai fericit în momentul ăla, am reușit să ajung la obiectivul meu: să arăt în farfurie cine este Luca Zvaleni”. Emoțiile și intensitatea competiției s-au resimțit pe parcursul întregii finale.

Finaliști și semifinaliști

În cadrul sezonului, nouă semifinaliști s-au luptat pentru a ajunge la finală. Dintre aceștia, doar patru au reușit să se califice: Ștefana Mercori (echipa roșie), Bogdan Panaite (echipa albastră), Luca Zvaleni (echipa verde) și Alexandru Helju (echipa galbenă). Aceștia au format echipe pentru a pregăti diverse preparate care au fost evaluate de cei patru chefi juri: Richard Abou Zaki, Alexandru Sautner, Ștefan Popescu și Orlando Zaharia.

În timpul competiției, concurenții au avut ocazia să colaboreze cu alți bucătari renumiți, iar preparatele lor au fost degustate și criticate cu obiectivitate. Aceasta a contribuit semnificativ la formarea unei atmosfere de competiție plină de inspirație și profesionalism.

Concluzie

Cu O finală extrem de captivantă, sezonul 16 al „Chefi la cuțite” a demonstrat din nou cât de multă pasiune și talent există în rândul bucătarilor amatori din România. De la tehnici culinare inovatoare la povesti personale, emisiunea continuă să fie un reflex al pasiunii pentru gastronomie. Urmărind viitoarele ediții, publicul va avea ocazia să descopere noi talente și preparate delicioase.