
Elevii de la un liceu din Oradea au primit, la masa de prânz, carne insuficient preparată termic, informează o publicație locală.
Directoarea școlii, Antonia Nica, a spus că situația a fost neplăcută, fiind cauzată de mai mulți factori.
Ea a explicat că învățătoarele trebuie să comunice zilnic, până cel târziu la ora 9:30 dimineața, numărul elevilor care vor lua masa în cantina școlii, administrată de o firmă de catering înființată de Episcopia Greco-Catolică din Oradea, după ce școala nu a mai gestionat singură cantina.
Pe 23 septembrie, învățătoarea uneia dintre clase a uitat să transmită aceste informații, iar reprezentanții cantinei nu i-au reamintit, ci nu au ținut cont de acea clasă la prepararea porțiilor.
„Au realizat greșeala când au intrat două clase, dar aveau deja pregătită doar mâncare pentru o clasă”, a mai spus Nica.
Ulterior, până când copiii au servit supa, care fusese pregătită în cantitate adecvată, angajații firmei au început de urgență pregătirea porțiilor de carne crispy. „Au pornit cuptoarele și au pus carnea la gătit. Nu se știe exact ce s-a întâmplat după aceea, cert este că nu le-au verificat, iar carnea nu era bine gătită. S-a observat când copiii au început să o taie pentru a o mânca, moment în care s-a oprit masa. Nimeni nu a consumat carne crudă”, a menționat directoarea.
După acest incident, șase părinți au decis să nu mai lase copiii să mănânce la cantină și să le pună pachet pentru școală, mai ales că elevii petrec în mod zilnic până la ora 16 la cursuri, învățând pas cu pas.
Fii primul care comentează